Vaskemaskin på camping, klesvask på en enkel måte

Vaskemaskin til camping med sentrifuge – Mestic

Jeg har vokst opp med camping, og det til tross for at vi var 4 barn. Ære være mine foreldre som dro land og strand rundt med oss 4 spredt med en aldersforskjell på 8 år. Camping skaper minner for livet – gode minner.

Noe av det jeg husker best er faktisk forberedelsene. Det var ikke stor plass til hver og vekta skulle passes. Vi fikk derfor utdelt lister. Listene inneholdt alt fra antall sokker, t-skjorter og klær vi kunne ta med oss. Der og da var det litt merkelig, men nå syns jeg egentlig det er genialt. Systemet sørget for at vi hadde alt vi trengte med oss, og stort sett så kunne klesvasken planlegges.

Aberet med vaskedager var at vi da måtte være på campingplassen når det ble vår tur til å vaske. Fasilitetene var heller ikke de beste, og var det en stor campingplass var det alltid like spennende å se om vi fikk vaskemaskin eller ikke. Her er mye endret siden min spede barndom. Vaskemaskinene er blitt større og programmene mer effektive, og flere og flere campingplasser får bedre fasiliteter. Men skuffelsen er likevel stor den gangen man gjerne skulle ha vasket den blusen eller minsten har brukt opp alle sokkene og vaskemaskinen er opptatt eller er svært lite innbydende å bruke.

Jeg vil derfor tipse om noe vi har begynt å benytte oss av –  vår egen vaskemaskin. Ja, jeg tar storvasken av badehåndklærne i de store maskinene, men denne lille mini’en vi har med oss gjør at jeg kan vaske det meste, når jeg vil og kan – til og med når vi fricamper. Den har rett og slett gjort at jeg senker skuldrene enda litt mer, planlegger litt mindre og finner enda mer roen. 

Sjekk denne geniale vaskemaskinen fra Mestic, med sentrifuge!

Den tar 3,5 kg med tørt tøy (det blir noen truser og sokker av det…) Fyll i vann, kjør vaskeprogrammet, og tøm vannet med tappeslangen. Etterpå sentrifugeres tøyet som er vasket. Det må riktignok deles opp i flere omganger hvis maskinen var full, men da tørker det i hvert fall mye raskere.

På fricamping benytter vi oss av en omformer som gir oss 230 volt fra det innebygde batteriet i campingvognen. Denne omformeren kan enkelt benyttes.

At campinglivet har utviklet seg de siste 30-40 årene er i hvert fall sikkert. Dette synes jeg er en av de virkelig store fremskrittene.

 

Siri

Campingentusiast