Ukens tips om campingutstyr – Levegg

Levegg Inaca 500 - vindu

Campingsesongen i Norge er gjerne begrenset av vær og temperatur, men mange av oss ønsker å starte sesongen så tidlig som mulig når våren kommer, og holde på så lenge som mulig utover høsten. Da er det godt å lage seg en god solkrok, og her er en levegg et kjærkomment hjelpemiddel.

Leveggen har gjennomgått en utvikling de siste årene, akkurat som det meste av campingutstyret på markedet. Tidligere var leveggen preget av enkle løsninger, og bestod av en tøyduk, noen stenger og barduner. Nå har produsentene forstått at det ønskes et pent utseende også på leveggen.

Westfield Performance Windshield Levegg

Akkurat dette har produsenten av vår bestselgende levegg tatt tak i. Westfield Performance Windshield er en levegg som ikke har barduner, men som likevel står støtt selv om det skulle blåse litt. Det gjør at den er enkel å sette opp, enkel å pakke ned og å ta med seg. Det er også mulig å bygge den ut med flere moduler, og dør mellom disse modulene. Det finnes til og med små tak-moduler som kan monteres på den.

Levegg Westfield Performance Windshield Pro
Levegg Westfield Performance Windshield Pro – ingen barduner!

Brunner Panama Sky levegg

Dersom du ikke trenger en levegg som er fullt så avansert som Westfield Performance, har Brunner laget et alternativ som er godt og solid. Brunner Panama Sky er oppkalt etter blåfargen som er i leveggen. Den har også et lite vindu i den midterste modulen. Denne leveggen er svært lett å bære med sine 2,5 kg, selv om den er hele 4 meter bred.

Brunner Panama Sky
Brunner Panama Sky

Inaca 500 – levegg med stort vindu (eller uten)

Det kan også være verdt å ta en titt på Inacas levegger, som er kjent for å ha god og solid kvalitet. En av variantene derfra består av en 5 meter bred levegg som er gjennomsiktig på nesten hele flaten. Den står støtt ved hjelp av barduner og gode stålstenger.

Inaca 500 - vindu
Inaca 500 – vindu

Den finnes også som en variant som ikke har de store vinduene, dersom du skulle ønske litt mer privatliv.

Inaca 500 grå
Inaca 500 grå

Noen ganger kan en levegg være en skjerm for å gi deg litt mer privatliv på en litt full campingplass. Andre ganger kan det være en fin avgrensning som gir deg og dine en god og lun krok å sitte i utover en kveldsstund, uten at den verste solgangsbrisen blir for plagsom.

Ta gjerne kontakt med oss dersom du lurer på noe rundt levegger, enten det er en av de vi fører, eller dersom du har sett en annen du er interessert i. Våre leverandører har de fleste tilgjengelig, slik at vi har mulighet til å skaffe de fleste ledende merkene på det europeiske markedet.

Du trenger ikke være på campingtur for å bruke en levegg heller. Det er fullt mulig å bruke den i hagen, på fjellet eller på stranden også!