Kjøleskap om vinteren

Det kan høres litt merkelig ut at det fort kan oppstå problemer med kjøleskap i bobiler og campingvogner om vinteren, men dette er faktisk realiteten. Kjøleskapene vi har i bilene og vognene fungerer ikke helt likt de vi gjerne har innomhus, da campingkjøleskapene ikke benytter freon som pumpes av en kompressor. Campingkjøleskapene benytter derimot varme, enten fra et varmeelement eller gass, for å sirkulere en ammoniakkblanding rundt i rørene som kjøler ned skapet. På grunn av dette er kjøleskapene avhengig av en normal innetemperatur for å fungere optimalt. Når temperaturene synker, kan det da i enkelte tilfeller være nødvendig å ta enkelte forhåndsregler. Vi har notert noen tips:

Å starte kjøleskapet i en kald vogn eller bil kan føre til lang oppstartstid for kjøleskapet. Sørg gjerne for å varme opp bilen eller campingvognen, dette er mer skånsomt for kjøleskapet.

Ved lave temperaturer kan det være lurt å starte kjøleskapet på gass.

På vinter og høst anbefaler vi å sette på vinterdeksel på de utvendige ventilasjonslukene. Du kan finne luker til de mest solgte kjøleskapene her.

Ved bruk av bilene i svært kalde temperaturer finnes det egne vinterkit og isolerte vinterluker.