Forleng campingsesongen med enkle grep

Høst og camping går fint

Høst- og vintersesongen står nå for tur. Dette betyr lavere temperaturer og mørkere kvelder. Men fortvil ikke, det skal ikke mange grepene til før man kan forlenge sesongen langt utover høsten og vinteren. En varmeovn, gass eller elektrisk, og litt koselig lys, så er mye gjort 🙂

Det finnes ovner i mange varianter. De går på strøm, gass og parafin, og alle varianter har fordeler og ulemper.

Ovner som bruker strøm er enklest å bruke. Du skrur av eller på, og det er stort sett det. I campingvogn eller bobil er det ofte litt trange kår, og en ovn velter lett. Da er det lurt at ovnen du bruker har veltesikring, det vil si at den skrur seg av om den velter. Ulempen med ovn som går på strøm er at man gjerne har begrenset mengde med strøm tilgjengelig før sikringen går. Har du 10 ampere strømtilkobling betyr det at sikringen går når du trekker 2.000 watt. Har du 16 ampere vil den gå ved 3.600 watt forbruk.

Tristar Elektrisk varmeovn, quartz
Tristar Elektrisk varmeovn, quartz

Denne vifteovnen, Tristar Elektrisk varmeovn, quartz, gir en effekt på 800 watt. Det er nok til å gi grei varme inne i en campingvogn eller bobil, eventuelt til å gjøre det litt varmere i forteltet. Gå til ovnen ved å klikke her. Med denne ovnen vil du som regel klare deg på alle strømtilkoblinger, uten at sikringen går. Det er selvsagt avhengig av hvilke andre apparater som trekker strøm du har slått på.

Eventuelt kan du bruke en ovn som er litt større. Denne ovnen, Tristar Elektrisk varmeovn, keramisk, har maksimal effekt på 1.500 watt, og vil da fortsatt kunne brukes på en kurs med 10 ampere. Den gir mer varme, men er likevel stillegående. Gå til ovnen her.

Tristar Elektrisk varmeovn, keramisk
Tristar Elektrisk varmeovn, keramisk

 

Så, du kan fortsatt bruke campingvognen en stund til, selv om sommeraktivitetene er satt litt på vent.

God høst!